Imunitetas – mūsų gynybinės pajėgos. Kaip jas sustiprinti?

Imunitetas – mūsų gynybinės pajėgos. Kaip jas sustiprinti?

Imunitetas – tai organizmo neimlumas infekciniams ir neinfekciniams veiksniams. Jo tikslas – išlaikyti nuolatinę visų kūno sistemų homeostazę (vientisumą). Aptikęs patogeną, organizmas žaibiškai reaguoja ir neleidžia jam daugintis.
Imunitetą sudaro sudėtinga ląstelių, audinių ir organų sistema, veikianti trijuose lygmenyse. Pirmasis – tai mūsų oda, gleivinės, mikroflora. Antrasis – fagocituojančios, arba patogeną praryjančios ląstelės. Trečiasis lygmuo – tai T ir B limfocitai, antikūniai – ląstelės, aktyvuojamos tuomet, kai pirmieji du lygmenys yra įveikiami.


Kaip stiprinti savo imunitetą visi teoriškai žinome – sveikai maitintis, išsimiegoti, judėti, nestresuoti. O kaip būtent jam padėti – t.y. sutvirti šiuos tris gynybos lygmenis, kai yra pavasaris, aplink daug sergančių, o ir visų stipraus imuniteto sąlygų tobulai neatitinkame..? Antrasis ir trečiasis lygmenys daugiausia priklauso nuo tinkamos mitybos ir streso valdymo įgūdžių. Tuo tarpu pirmasis gynybos lygmuo yra jautriausias ir tuo pačiu lengviausiai paveikiamas/sustiprinamas.
Kaip stiprinti pirmąjį imuniteto gynybos lygmenį?


-    rinktis neagresyvią buitinę chemiją – skalbimo miltelius, valiklius, indų ploviklius. Populiarieji riebalus skaidantys indų plovikliai lieka ant indų ir nuo jų nuplaunami tik keletą ar keliolika kartų perskalavus indą. Tad su sveikiausia sriuba į savo vaiko žarnyną galime pasiųsti ir jį išderinančių medžiagų;
-    nepersistengti prausiantis – ilgos karštos vonios sutrikdo odos apsauginį barjerą;
-    vengti intymios higienos priemonių ir kasdienių įklotų, kurie gali pažeisti lytinio trakto gleivinės apsauginį barjerą, sukeldami candida albicans išvešėjimą ir kitas su tuo susijusias infekcijas;
-    vengti perdirbto maisto, kurio sudėtyje yra konservantų, neigiamai veikiančių žarnyno florą;
-    gauti pakankamai maistinių medžiagų su maistu, o jei tai yra sunkiai įgyvendinama (čia jau reikia pasitelkti blaivų protą), pasirinkti patikimo gamintojo maistinių medžiagų koncentratus.


Neolife pirmosios pagalbos vaistinėlė imunitetui


Norint greitai sustiprinti mūsų organizmo neimlumą infekcijoms pirmiausia reikia stiprinti jo pirmąjį gynybos lygmenį – odos, gleivinių ir žarnyno mikrofloros barjerą.


Gerosios žarnyno bakterijos Acidophilus Plus konkuruoja su blogosiomis, nepalikdamos pastarosioms maistinių medžiagų ir gamindamos pieno rūgštį bei vandenilio hidroksidą, kurie veikia kaip natūralūs antibiotikai. Jos taip pat turi ir priešvirusinį poveikį, nes absorbuoja toksinus, kuriuos skleidžia besidauginantis virusas. Nors žarnynas yra pagrindinė gerųjų bakterijų gyvenvietė, bet jos gyvena ne tik žarnyne: iš čia jos plinta ir saugo kitas mūsų gleivines- plaučių, lytinio trakto, akių.
Vitaminas C vienas stipriausių ir paprasčiausių antioksidantų, t.y. medžiagų, saugančių mūsų organus ir ląsteles (ypač jautrios imuninės ląstelės) nuo oksidacinės pažaidos. Vitaminas C apsaugo gleivines ir taip apsunkina viruso patekimą pro gleivines į ląstelių vidų. Jis taip pat skatina interferono gamybą. Tai baltymas, neleidžiantis virusui, patekusiam į ląstelės vidų, pasidauginti.


Betaguard sudėtyje yra tokių imunitetą stiprinančių medžiagų, kaip cinko, seleno, beta karoteno, natūralaus vitamino E, B6, vitamino C. Tai iš maisto grandinėje esančių produktų pagamintas sinergetinis antioksidantų kokteilis, toksikologo A. Furst specialiai sukurtas žmonėms, susiduriantiems su toksinais. Šios medžiagos veikdamos kartu sugeba valyti organizmą nuo toksinų (netgi nuo sunkiųjų metalų) ir tuo pačiu stiprinti jo imuninę sistemą. Tai taip pat galioja ir toksinams, kuriuos gamina besidauginantis virusas, todėl Betaguard yra Neolife pirmosios pagalbos vaistinėlės dalis.


Garlic allium complex česnakinių šeimos papildas turi trejopą poveikį: priešvirusinį, antibakterinį ir priešgrybelinį. Kovodamas su žarnyne gyvenančiomis mielėmis ir grybeliais jis atstato normalią žarnyno mikrobiotą, plonojo žarnyno epitelyje esančių gaurelių funkciją. Antibakterinis česnako, svogūno, laiškinio česnako ir porų poveikis yra labai svarbus siekiant apsaugoti organizmą nuo antrinės – bakterinės – infekcijos, kuomet viruso kiekis organizme padidėja ir imunitetas nusilpsta.


Carotenoid complex papilde esantis 15 maisto grandinės karotenoidų derinys tiesiogiai veikia organizmo imunitetą.

Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad nekeičiant mitybos įpročių ir vartojant po 3kap/d per 20 dienų sveiko žmogaus imunitetas sustiprėja net 37 proc (matuotas NK ląstelių ir limfocitų kiekis). Be to, karotinoidai teigiamai veikia mūsų plaučių gleivinę, darydami ją atsparesnę besidauginančio viruso skleidžiamai pražūtingai rūgščiai. Todėl ypač vyresnio amžiaus žmonėms, kurie turi didesnę virusinių infekcijų komplikacijų tikimybę, verta jį vartoti. Taip pat ir visiems, kuriems šaltuoju metų laiku nėra galimybės gauti vertingų braškių, persikų, abrikosų, morkų, pomidorų, paprikų ir špinatų.







Susijusios Naujienos

Pateikti komentarą

Kategorijos
Meniu
Uždaryti
Krepšelis
Uždaryti
Atgal
Paskyra
Uždaryti